Udruzenje Sredina

Izložba „3 art“ i tribina „Reciklaža i ponovna upotreba“

Izložba „3 art“ i tribina pod nazivom „Reciklaža i ponovna upotreba“ će se održati 17. 10. u Poletu, na adresi Cetinjska 15. Izložba će početu u 18 časova i na njoj će biti predstavljena dela umetnika Zlatka Jovanovića. Njegov umetnički rad je usmeren ka istraživanju idejnih i opažajnih činilaca sa fokusom na različitim vidovima konstrukcije, prikazivanja i interpretacije individualnog doživljaja stvarnosti u simboličkim i narativnim strukturama. On koristi bakar, gvožđe, drvo i minerale, poludragi kamen i bisere da bi kombinacijom materijala i boja dočarao pokret i ispričao priču.

U 19 časova će se održati tribina o prevenciji, ponovnoj upotrebi i reciklaži otpada. Učesnici tribine će biti: predstavnik Centra za reciklažu, predstavnice brenda „Dve stolice i majstorice“, kao i umetnik Zlatko Jovanović.

Zlatko Jovanović (1980, Despotovac) je ekonomista, sportista, autor i umetnik. Posvećen je razvoju lokalne zajednice, istorijskog i bajkovitog mesta Despotovac i očuvanju prirode. Poklonik je slobodnog penjanja, literature i ručnog rada u metalu i drvetu. On je vedri filantrop koji svoja iskustva u življenju nesebično deli sa drugima. Ekspresivnost, geometrija, lirika i organski oblici u njegovom delu nisu suprotni polovi već upravo taj jedinstveni spoj čini to delo originalnim, a njegov izraz prepoznatljivim.

Udruženje građana SREDINA organizuje ovaj događaj u saradnji sa NVO Centar za razvoj ideja.  Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus na podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.

Ulaz je besplatan, plaća se samo osveženje.

Slika : Centar za razvoj ideja