Udruzenje Sredina

Novogodišnja radionica u saradnji sa predškolskom ustanovom „Zvezdice“

Predstavnici Udruženja građana „Sredina“ organizovali su edukativnu novogodišnju radionicu sa decom iz Vrtica Zvezdice 25.12.2019.godine. U višečasovnom zajedničkom radu predstavnici Udruženja su održali predavanje deci a nakon toga su zajedno pravili novogodišnje jestive ukrase za drveće. Predavanje koje su članovi Udruženja održali mališanima odnosilo se na ptice stanarice grada Beograda, govorilo se o vrstama i značaju ptica kao i o njihovom načinu ishrane i otežanim uslovima za pronalaženje hrane u toku zimskih meseci.

Takođe se pričalo o  ekološkim  ukrasima za jelke, šta sve može da zameni plastične ukrase za kućne jelke kao i za drveće koje nalazi u dvorištima. Zajedničkom radionicom posle predavanja, iskoristivši stečeno znanje, pomoću voća, kokica i zrnevlja napravljeni su ekološki ukrasi za drveće koji imaju ulogu i hranilica za ptice tokom predstojecih praznika. 

Novogodišnja radionica je uspešno završena, mališani su stekli puno novih znanja i veština  i postignut je dogovor za buduću saradnju kroz radionice, edukacije i takmičenja.

Izveštaj sačinila:

Teodora Petković.