Udruzenje Sredina

„Osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja i rešenja u oblasti zelene ekonomije“.

Predstavnica Udruženja građana „ SREDINA“ je 5.11.2020.godine prisustvovala online radionici na temu „Osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja i rešenja u oblasti zelene ekonomije“. Radionica je, treću godinu za redom, održana u organizaciji Climate Innovation Hub-a. Sprovođenje projekta i samu radionicu je sufinansiralo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Mogućnost učestvovanja na radionici imali su studenti koji se školuju u oblasti zaštite životne sredine ali i oni koji su zainteresovani za ovu tematiku i osmišljavanje ideja i projekata.

Cilj radionice je bio da učesnici osmisle, predstave i razrade ideje koje mogu da doprinesu razvoju zelene ekonomije u borbi protiv klimatskih promena.

Radionica je započeta sa interaktivnim predavanjima na teme:

  • Klimatske promene: uzroci, posledice i rešenja,
  • Poslovne mogućnosti u oblasti zelene ekonomije.

Nakon predavanja studenti su kroz istraživanje i zajednički rad definisali ideje i predloge rešenja za klijente/korisnike.

Teme o kojima su studenti najviše govorili su bile:

  • Smanjenje količine bio otpada i
  • Razlozi zagađenja vode i urbanizacija.

Razmatrali su mogućnosti za smanjenje bacanja hrane iz velikih trgovinskih lanaca i ugostiteljskih objekata uvođenjem popusta na hranu koja je pred istekom roka. Takođe, jedna od od ideja koju su razvili jeste formiranje super-eko marketa i njegova popularizacija na našem podneblju.

Radionici prisustvovala:

Mina Vučković